کارگاه تئوری شخصیت با متد یونگ
دورههای شخصیتشناسی بر اساس تئوری شخصیتهای یونگ و آرکتایپها از تابستان سال ۹۷ درموسسه پندار در حال برگزاری است. این دورهها در حال حاضر با تدریس آقای حمیدرضا حصاری، روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه برگزار میشوند.
کارگاه یونگ شامل ۴ ترم چهار جلسهای (هر جلسه ۳ ساعت) است که یک روز در هفته برگزار میشود.
در بین نظریههای مختلف روانشناسی، نظریه شخصیتهای کارل گوستاو یونگ اهمیت بسیاری دارد. یونگ در مسیر پاسخ دادن به پرسشهای بنیادین زندگی و رسیدن به آنچه که خودش آن را «فردیت» مینامید، به پرسشهای فراوانی در مورد روان انسان پاسخ داد و با تعریف مفاهیمی چون نقاب (پرسونا)، سایهها، و آرکتایپها (کهنالگوها) دریچهای نوین به روی انسان در جستجوی شناخت خویشتن، گشود.
یونگ به تکراری بودن شخصیت انسانها پی برد و به این نتیجه رسید که افسانههای تاریخی در فرهنگهای مختلف، تجربیات خود را به نسلهای بعد انتقال داده و ساختار زندگی ما را شکل میدهند. او از میان این شاخصها به ۱۵ شخصیت ثابت در میان زنان و مردان رسید.
یونگ به ما آموخت که رسیدن به آرامش درونی به دو چیز بستگی دارد:
۱. رسیدن به صلح با خویشتن
۲. رسیدن به صلح با جهان اطرافمان
و این یعنی که تا ما به صلح با خود و جهان پیرامون مان نرسیم، در رسیدن به آرامش درونی ناکام خواهیم ماند. یونگ همواره تاکید میکرد که تا به شناخت دقیقی از مولفههای پنهانی شخصیت خود و اطرافیانمان نرسیم، در رسیدن به آرامشی ماندگار ناکام خواهیم ماند. بر اساس نظریه یونگ هر انسانی دارای برخی کهنالگوها یا آرکتایپهای زنانه و مردانه میباشد که در درون او پنهان است؛ با شناخت این کهنالگوها و دانستن این که انرژی کدام کهنالگوها درون ما بیشتر است میتوانیم با خود به صلح برسیم.
خودشناسی از طریق متد یونگ میتواند در بهبود روابط اجتماعی و ساختن زندگی زناشویی یا شغلی بهتر و سالمتر بسیار مفید باشد. به طور مثال یک کارفرما با شناخت دقیق آرکتایپها، سایهها و نقابهای طرف مذاکرات تجاریاش میتواند به درک صحیحتری از مدیریت منابع انسانی برسد. با شناخت کهنالگوهای خود و دیگران میتوانیم به تفاوتهای شخصیتی بین خود و دیگران پی برده، پتانسیلهای نهفته خود و اطرافیان را درک کنیم و چگونگی «ایجاد تعادل» بین تمامی حالات شخصیتی وجودی، در موقعیتهای اجتماعی متفاوت را فراگیریم.