کتاب زندانیان باور

نویسنده: ماتیو مک‌کی و پاتریک فانینگ
مترجم: زهرا اندوز
انتشارات ذهن آویز
‌‌

✍? طراوت حیدری – رواندرمانگر

این کتاب، یکی از کتاب‌های کاربردی برای تغییر نظام باورهای ناسازگار است. نویسندگان این کتاب با الهام گرفتن از کارهای پادسکی، این نکته را برجسته ساخته‌اند که راه رسیدن به باورهای بنیادین، تحلیل گفتار درونی است.

این کتاب ما را با باورهای منفی‌ای آشنا می‌کند که همواره با ما بوده و زندگی را برایمان تیره و دشوار کرده است. باورهایی که شاید از آنها غافل بوده‌ایم و بنابراین تلاشی برای تغییر آنها نکرده‌ایم؛ و اجازه داده‌ایم در ذهن و احساس ما بقا پیدا کنند. باورهایی که بر تمام بخش‌های زندگی مثل ارتباطات، شغل، تحصیل و حتی سلامت ما سایه افکنده و ما را در زندانی نامرئی به اسارت کشیده‌اند.

این کتاب حاوی پرسشنامه و تمرین است که به خواننده توانایی شناسایی باورهای خود را می‌دهد. در هر فصل عوامل موثر بر باورها بررسی شده؛ اطلاعاتی برای تغییر باورهای منفی، جایگزین کردنِ باورهای مثبت و تقویت آنها با روش‌های اصولی و حساب شده، ارائه داده شده است.

همچنین این کتاب کمک می‌کند با تثبیت باورهای جدید، افکار خود را یکپارچه سازیم و به هویت خود سامانی دوباره دهیم. شاید در ابتدا این کار سخت و یا حتی ترسناک به نظر بیاید، اما با راهکارهای ارائه شده، مسیر اجرای این آزمایش‌های فکری هموارتر می شود و ما را به وضعیت مثبت‌تری می‌رساند.

کتاب زندانیان باور مثال‌های ملموسی ارائه می‌دهد که خواندن آن را بسیار ساده و روان می‌سازد؛ ولی خواندن صِرف متن آن، به تنهایی تاثیرگذار نیست و با انجام تمرین‌ها می‌توانید به نتیجه برسید، زیرا که بدون فرآیند کشف و آزمایش باورها، هیچ تغییری امکان پذیر نیست.
بسیاری از کتاب‌های خودیاری، روش‌های سطحی و سریعی ارائه می‌دهند، اما این کتاب متفاوت است و یک روش عمیق و جدی را پیشنهاد می‌کند، روشی که شبیه تعمیرات اساسی در پایه یک ساختمان است. وجود یک دوست، همراه یا یک درمانگر حمایتگر، در کنار خواندن این کتاب می‌تواند بسیار موثر باشد تا بتوانید با توجه به تاریخچه و گذشته منحصر به فرد خودتان، پیش بروید.

نکته قابل توجه اینکه برخی افراد نباید از این کتاب استفاده کنند (همانطور که در متن کتاب نیز اشاره شده)؛ از جمله قربانیان سوء استفاده دوران کودکی، افرادی که در بحران به سر می‌برند، اعتیاد و افرادی که فاقد خودانگیزشی هستند. در این موارد بهتر است با یک درمانگر مشورت کنید و از او کمک بگیرید.

اشتراک گذاری

مطالب بیشتر
 به راهنمایی نیاز دارید؟
اسکرول به بالا