رویکرد مراجع محور رویکردی است که تکیهش بر مراجعه و محوریت جلسات مشاوره رو مراجع تعیین میکنه، این رویکرد یکی از رویکردهای جذاب روانشناسی به حساب میآید، به این دلیل که در این رویکرد مراجع خودش یک متخصص شناخته میشه یا اگر بهتر بگوییم مراجع بهترین متخصص حل مشکل خودشه، سوالی که به وجود میآید اینه که اگر هرکدوممون بهترین متخصص حل مشکل خودمون باشیم پس چه نیازی به مشاور داریم؟
مشاور چه کمکی به ما میتونه در رویکرد مراجع محور بکنه؟
بهترین کمکی که مشاور میتونه به ما بکنه در این رویکرد اینه که کنار ما باشه و همراه ما باشه. در این رویکرد مشاور در سطح بالاتر از دانایی در مقابل مراجع قرار نداره و برعکس مشاور معتقد است مشکلی که مراجع داره بتونه توسط یک نفر بدون قید و شرط پذیرفته بشه. این تقریباً جز عالی ترین درخواستها و رویاهای ماست، که یک نفر بدون اینکه انتظاری از ما داشته باشه و بدون اینکه درخواستی از ما داشته باشه و بدون اینکه ما نگران باشیم از اینکه در مورد چجوری داره فکر میشه، آیا ما درستیم یا غلط؟ ما رو به همون گونه که هستیم بپذیره.
به همین دلیل این رویکرد جز جذاب ترین رویکردهای روانشناسی است، فرد در محیطی امن قرار میگیره، در این محیط امن با توجه به اینکه پذیرفته شده توسط مشاور شروع به برون ریزی میکنه و این برون ریزی و اینکه یک نفر همراه درکنار ما هست که ما رو هدایت میکنه به سمت شفاف تر شدن لایههای پنهان و لایههای تاریک ذهنمون، به ما کمک میکنه که بتونیم به درک جدیدی از واقعیت برسیم و به تواناهای خودمون دوباره برگردیم و آنچه که به عنوان پتانسیل در درون ما گذاشته شده، بتونیم به ظهور برسونیم.
?مرجان فتحی