وقتی نیچه گریست

معرفی کتاب اردیبهشت: وقتى نيچه گريست
نویسنده: #اروین_یالوم
مترجم: سپیده حبیب
نشر قطره

«#وقتی_نیچه_گریست یکی از شناخته‌شده‌ترین رمان‌های روانشناختی اروین یالوم است. این رمان داستان خیالی دیدار فریدریش نیچه، فیلسوف آلمانی و جوزف بروئر، روانپزشک وینی را روایت می‌کند. این رمان از این جهت می‌تواند بسیار جذاب باشد که از برهم کنش فلسفه و روانکاوی در قرن نوزدهم و رویارویی خیالی برخی از مهمترین چهره‌های این قرن همچون نیچه، بروئر و فروید سخن می‌گوید.

اگر به اين كتاب صرفا به عنوان یک رمان بسيار جذاب (که ترکیبی است از حقایق تاریخی و تخیل نویسنده) بنگريم، قطعا خواندنش را به هر كسى توصيه مى‌كنم.
هر چند كه اروين يالوم اين كتاب را به عنوان كتابى كمک درسى، ولى در قالب رمان برای دانشجويانش نوشته؛ با اين حال خواندنش حتی براي كسانى كه اطلاعاتی در حوزه روانشناسى ندارند هم جذاب است. چرا كه به خودىِ خود چنان باورپذير، جذاب، با فراز و نشيب‌هاى فراوان و به جاست كه هر خواننده‌ای از هر قشرى را می‌تواند دنبال خود بکشاند.
حال اگر به جنبه آموزشى و تخصصى آن بنگريم تنها نكته‌اى كه به زعم من درخشان است، این است که يالوم چون صحنه آرايى زبردست، بسيار هنرمندانه و هوشمندانه در گفت و گوهاى ميان شخصيت‌هاى داستان به موضوع انتقال و انتقال متقابل (transference و countertransference) پرداخته است كه مترجم كتاب، سپيده حبيب هم در يادداشتى در ابتداى كتاب به این موضوع اشاره می‌کند.
نكته پايانى اينكه، از ميانه‌هاى كتاب تا یک چهارم پايانى، روند پر آب و تاب و پر پيچ و خم داستان تا حدى از بين می‌رود و حتی شايد کمی كسالت بار شود اما در یک چهارم پايانى، قصه به اوج می‌رسد و مجددا خواننده را سرِ ذوق می‌آورد.»

‌شایان متین – رواندرمانگر


اگر این کتاب رو مطالعه کردین، نظرتون رو در کامنت‌ها برای ما بنویسید تا دیگران هم بتونن از برداشت‌ها و نقطه‌نظرهای مختلف به این رمان جذاب، بهره‌مند بشن.

اشتراک گذاری

مطالب بیشتر
 به راهنمایی نیاز دارید؟
اسکرول به بالا